Bmw E92 M3 Raceauto.

 

 

Het verloop van het ombouwen van een uitgebrande BMW E92 M3 naar een volbloed raceauto. Hier ziet u in stappen hoe in ontelbare uren en materialen een heel erg mooi resultaat is neergezet.

De BMW hebben wij totaal uitgebrand binnengebracht en zijn langzaam gaan kijken wat er nog bruikbaar was en wat er weg gegooid moest worden.

De hele auto is gebouwd met de gedachte het gewicht zo laag mogelijk te houden, daarbij zijn wij heel ver gegaan om zo veel mogelijk gewicht te besparen, denk aan: Het verwijderen van bijna alle delen van de carrosserie en die te vervangen door carbon en het gebruik van lichte aluminium bevestigingsmaterialen waar dat kon.

Het technische gedeelte is ook compleet nieuw en verbeterd waar mogelijk, door de toegenomen breedte van de auto was het ook noodzakelijk de spoorbreedte van de assen te laten toenemen. Het remsysteem is ook aangepakt, want veiligheid is een zeer belangrijk aspect van een raceauto. Er moet hard gereden worden, maar daarbij kan het natuurlijk voorkomen dat het een keer mis gaat. Verder is er een Drenth versnellingsbak gemonteerd met een van Bmw Motorsport afkomstige speciale meer-plaatskoppeling, een hydraulisch druklager en een lichtgewicht vliegwiel.

Terugkomend op de veiligheid van een raceauto zoals deze Bmw M3, zijn er natuurlijk nog meer veiligheidssystemen naast de remmen. De dingen die daarbij helpen zijn de Fia gekeurde rolkooi, de speciale carbon veiligheidstank gevuld met schuim, gekeurde 6-punts gordels en stoelen, interne brandkluis installatie en de Race-ABS.

Een Raceauto moet naast het veilig en snel zijn er natuurlijk ook snel uitzien, dat is gelukt al moeten we het zelf zeggen, Antraciet metallic met reflecterende witte lijnen en knal oranje is natuurlijk een opvallende combinatie.